Idag lanseras webbplatsen för Carvingeinitiativet som är ett samarbete mellan 29 fjärrvärmebolag. Vår ambition är att branschen ska bidra med sin fulla potential för att Sveriges energiomställning ska bli så enkel och framgångsrik som möjligt.

Carvingeinitiativet innebär att lokala fjärrvärmeleverantörer gör gemensam sak att leda fjärrvärmebranschen in i framtiden med deltagare som finns över hela landet. Varje företag utvecklar energisystemet på sin lokala marknad, men deltagarna arbetar tillsammans med olika påverkansfrågor och innovationer. På så sätt skapas en kollektiv förmåga bortom geografiska gränser.

Tillsammans kommer vi som ingår i initiativet att bidra till utveckling av fjärrvärmebranschen och dess förutsättningar på nationell nivå. En stark fjärrvärmesektor är avgörande för en lyckad energiomställning. Idag streamar initiativets företag värme till människor hemma och på arbetet motsvarande 22 procent av värmemarknaden.

Tillsammans kommer vi att bidra ännu starkare till morgondagens energismarta samhälle. Via den här webbplatsen vill vi dela med oss av aktuella debattartiklar inspirera till förändring och välkomna alla besökare att läsa om vårt samarbete.

Jätteroligt om du vill kontakta oss för mer information om vårt samarbete i initiativet och ännu roligare om du vill börja jobba tillsammans med oss. Du hittar våra kontaktuppgifter här.